Crime Scene logo

Crime Scene

Ο τόπος του εγκλήματος είναι μια μονοκατοικία και ακολουθόντας τις πατημασιές προετοιμάζεσαι για τη εξιχνιαση μίας δολοφονίας. Στο πρώτο τους παιχνίδι που έπαιξα, υπάρχει ένα θύμα. Στο δεύτερο, το θύμα είσαι εσύ. Οι δουλειές τους έχουν μικρή δουλειά στην εμφάνιση και την ατμόσφαιρα, για αυτό έχουν και θέματα που μπορούν να σχεδιαστούν εύκολα. Σε gadgets και γριφάκια έχουν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και προσπάθεια. Για περισσοτερα, στα review. Δεν υπάρχει κάποιο σύστημα βοηθειών ή βαθμολόγησης, ελευθερία.

Η δολοφονία του Θεμιστοκλή Νικολάου

Ο φόνος έγινε σε ένα παλιό σπίτι και τα στοιχεία οδηγούν στην ταυτότητα του δράστη. Ο Θεμιστοκλής χρησιμοποίσε αρκετά κλασσικούς γρίφους για να κρύψει όσα ήξερε. Ένα τεράστιο σαλόνι, το μεγαλύτερο δωμάτιο που έχω δεί με την διακόσμηση σε καλούλια επίπεδα, δε διαφέρει απο ένα οποιοδήποτε παλιό σπίτι.

Στις πιο γρήγορες αποδράσεις που έκανα ποτέ, δεν υπήρξε διακοπή. Βέβαια η εμπειρία μετά απο τόσα δωμάτια επιταγχύνει τα πράγματα, ωστόσο δε νομίζω ότι είναι δύσκολο δωμάτιο. Ο σειριακός σχεδιασμός σε ένα παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς δεν έχει πολύπλοκα πράγματα τα κάνει όλα ακόμα απλούστερα. Λιγοστά πράγματα που θα μπορούσαν να αποσπάσουν. Still, δε το λέω κακό, απλά πολύ εύκολο για όσους παίζουν συχνά. Γρίφοι στο μοτίβο των γνωστών escape room, λιγοστά interactive/mechanical/κατάλαβες στοιχεία (όσα ήταν όμως, σπουδαία. ένα απο τα καλύτερα που έχω δει) και μια χαριτωμένη δουλειά για να σε βάλει στο mood. Ενώ ο χώρος ήταν μεγάλος, ο περισσότερος δεν ήταν προς χρήση, απογοητευτικό, αν και όμορφο "do not touch".

Θα το προτείνω καθαρά σε αρχάριους. Ακόμα κι αν κρίνω απο το γενικό επίπεδο παικτών, νομίζω για μεγάλο μέρος θα ήταν σχετικά απλό. Τίμιο για κάποια παρέα που θέλει να πάει πρώτη φορά, όλη η δομή θα βοηθήσει.

3 κομμάτια στα χρώματα της αστυνομικής ταινίας

Some tough spots

3-5

Undercover image

Undercover

Ουφ… Επίπονο να θυμάμαι αυτό το δωμάτιο, αλλά θα κάνω ότι μπορώ..

Δωμάτιο ξενοδοχείου, εκεί σε άφησαν. Σε απήγαγαν και τώρα πρώτού γυρίσουν, καλό θα ήταν να βρεις πώς να φύγεις.

Δωμάτιο ξενοδοχείου 100%. Εύκολο να φτιάξεις ένα δωμάτιο να δείχνει έτσι, το έκαναν και με το παραπάνω. Ο χώρος τέλειος, από τα props έχω παράπονα εδώ κι εκεί. Κάποια στην κατασκευή, κάποια στην ποιότητα, κάποια στο να υπάρχουν μέσα σε ένα τέτοιο δωμάτιο.

Στο παιχνίδι είναι που ξυπνά ο πόνος. Κυρίως, το πρόβλημα ήρθε όταν ρώτησα αν έχει ψάξιμο και μου είπαν το ψέμα πιο δυνατά από το ’40: «ΟΧΙ». Το παιχνίδι έχει ψάξιμο σε κάθε βήμα. Έχει και το φυσιολογικό επίπεδο (τσέπες, ντουλάπια, συρτάρια κτλ.) και το.. λίγο παραπέρα, δηλαδή οπουδήποτε. Δεν είναι ότι πρέπει να βρεις 30 πράγματα. Αλλά ας πούμε εγώ (απαράδεκτος στο skill αυτό) έπαιρνα βοήθεια ανά γρίφο, ποτέ δεν είχα όλα τα στοιχεία που χρειαζόντουσαν. Πέραν αυτού, το παιχνίδι κυλά ομαλά, με μικροαστοχίες που είναι όλες της μέρας και όχι του σχεδιασμού. Θα κάνεις και θα σκεφτείς και λίγο. Ικανοποιητικά πρωτότυπα στάδια, ακόμα και για έμπειρους.

Ένα καλό παιχνίδι για καινούριους ή ελαφρώς ενδιαφέρον για παλιότερους. Οπωσδήποτε μικρές ομάδες, εκτός εάν είστε κακοί στο ψάξιμο. Τότε πάρτε μαζί τη μάνα σας για 3ο.

3 παίρνει, γιατί παρά του ότι δεν είναι του γούστου μου το να σκαλίζω το δωμάτιο, πέρασα καλά.

Never stop searching

2-3