Elude logo

Elude

Απο τα πιο καινούρια Venues, στο Περιστέρι, με 2 δωματιάκια. Είναι στα ελάχιστα μέρη που όλα τα δωμάτια δένουν μεταξύ τους σε μία συνολική ιστορία. Πρώτο είναι το Cave και έπειτα το Levitha, αλλά δε θα γίνει και τίποτα αν παιχτούν ανάποδα.

Τα παιχνίδια βασίζονται κυρίως στο να βγάλουν την ιστορία, αν και έχουν αρκετούς γρίφους. Τίποτα δύσκολο. Κάποια δουλειά σε εφέ, πολύ περισσότερο στο cave, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει κάπωσ φτώχό λόγω budget μάλλον.

Τα hint system είναι στα συνιθισμένα, οι χρόνοι επίσης και γενικά η ροή κλασσική.

The Cave

Η σπηλιά περιέχει τους χαμένους θησαυρούς ενός πειρατή και σου γυάλισε.

Ατμοσφαιρικά είναι.. σχεδόν. Ενώ σχεδιαστικά είναι αρκετά πειστική δουλειά, στην πράξη δε δούλεψε όπως έπρεπε. Για μένα έδειχνε σαν φτηνή απόπειρα για το κλίμα της σπηλιάς, αν και γίνομαι λιγάκι κακός, έτσι το είδα. Φταίει σίγουρα το γεγονός ότι άνοιξε τώρα, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες όπως σε πολλά, οτι όταν άνοιξαν δεν ήξεραν. Όχι πολύ άσχημα, αλλά όχι ικανοποιητικά- δεδομένης της δυσκολίας του στόχου πάντα. Χαρακτηρίζω έτσι όλη την εικόνα του δωματίου, από τους τοίχους μέχρι τους γρίφους. Στο χαρτί δείχνει καλό, πρακτικά χάνει.

Οι γρίφοι έπαιζαν με διάφορα απλά στοιχεία. Ενδιαφέροντες, αλλά γενικά το δωμάτιο τηρεί το χαμηλό βαθμό δυσκολίας του και σε αφήνει να φτάσεις στο θησαυρό χωρίς να κουραστείς πολύ. Οπότε μου άρεσε το σενάριο, μου άρεσε η όλη ιδέα, οι γρίφοι ήταν ok, έλειψε η καλή κατασκευή του δωματίου. Για μένα είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα, γιατί αυτό σε πείθει ότι ζεις κάτι διαφορετικό από ένα δωμάτιο με λουκέτα μέσα. 2 κομμάτια παζλ για την ιδέα

Nothing much

3-4

Levithas Str

Το σπίτι του εξερευνητή είναι η δεύτερη τοποθεσία που θα σε απασχολήσει στο Elude. Περισσότερα πράγματα για την πλοκή της ιστορίας εδώ μέσα. Λυπάμαι, αλλά εδώ δεν μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα παιχνίδι. Ενώ η εκκίνηση είναι όμορφη, από εκεί και πέρα τίποτε δε με ικανοποίησε σαν παίκτη.

Η εικόνα του δωματίου δε μου έδωσε κάτι για να με βγάλει από την πραγματικότητα. Δεν είδα κάποια σοβαρή προσπάθεια να ζήσω κάποια ιστορία, ήμουν απλώς σε ένα δωμάτιο. Λουκέτα κι εδώ, που ενώ στη σπηλιά είναι καλή επιλογή, εδώ αρχίζουν και χάνουν, γιατί ενώ είμαι σε ένα απλό σπίτι, τα λουκέτα και κάμποσα στοιχεία ακόμη, δείχνουν εντελώς παράταιρα.

Απογοήτευση και στην πλευρά των γρίφων. Είχε γρίφους που ενώ δεν είναι κακοί, μερικοί έχουν και πρωτότυπους μηχανισμούς, είναι εντελώς εκτός θέματος και συνόλου. Συνεχίζουν να είναι απλοί και δεν γίνονται πιο έξυπνοι παρά τη διαφορετική βαθμολόγηση στο δωμάτιο. Σαν αντικείμενα και μόνο στο χώρο, μερικά μας εξέπληξαν αρνητικά που ήταν εκεί μόνο για ένα γρίφο.

Προσπάθησε σε διάφορους τομείς, δεν απέδωσε πουθενά. Προσθέτω ότι τις ελάχιστες φορές που βοήθησε ο GM το έκανε λανθασμένα και σε λάθος χρόνο. Επίσης η αφήγηση της ιστορίας θα μου μείνει ως μεγάλο αρνητικό, καθώς μας έβγαλε όλους εκτός mood (όσο υπήρχε).

Simple

3-4