Esc Rooms logo

Esc Rooms

Ένα χαριτωμένο escape venue, με 4 αγορασμένα (αν και τροποποιημένα) δωμάτια. Βρίσκεται πάνω από ένα συγκρότημα καταστημάτων, το πρώτο παζλ είναι να βρεις πως μπαίνεις, ευτυχώς με αρκετά hints. Χαρακτηρίζεται ως εύκολο, που η αλήθεια είναι πως δε διαφωνώ, τίποτα αφύσικα εύκολο όμως. Τα δωμάτια που είδα ήταν σε τυπικά πλαίσια, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Φυσικά πολύ ωραίο προσωπικό και ωραίος χώρος. Δεν υπάρχουν συστήματα hints υπάρχει όμως leaderboard, online μάλιστα.

Hollywood image

Hollywood

Πρώτη φορά που η αγάπη για τον κινηματογράφο συμμετέχει σε escape room. Ναι, το έχω προσέξει ότι είναι πολλά δωμάτια με theme από ταινία, αλλά αυτό είναι για τον κινηματογράφο γενικότερα!

Ατμοσφαιρικά το δωμάτιο είναι λιγάκι στεγνό, μοιάζει με κάποιο γραφείο παραγωγού ή κάπως έτσι. Άσχημο σε καμία περίπτωση, αλλά κάτι του λείπει. Όλα τα αντικείμενα μέσα είναι ταιριαστά, η διακόσμηση μια χαρά, αλλά περιμένει κανείς κάτι πιο ενδιαφέρον από ένα escape room.

Σα βήματα ήταν αρκετά κλασσικό, λίγα πραγματάκια είχαν ενδιαφέρον όμως. Λιγάκι να ψάξεις, λιγάκι να σκεφτείς. Το χάρηκα σαν παιχνίδι, χωρίς να έχει τίποτε σπουδαίο, fun though. Κυρίως ευκολά, τα λες, μάλλον για αρχάριους.

Ένα κλασσικό δωμάτιο, είχε αρκετά καλά σημεία, νομίζω είναι κάπως καλύτερο από τη μάζα των 3, αλλά νομίζω δεν του πάει κ το 4. Εεεεεε.. θα πάρει 3+, φαντάσου το συμβολάκι εσύ(και για τα χρώματα στα παζλ, σκέψου αστεράκια).

Classic

3-4

Mindcrime image

Mindcrime

Μπαίνεις στο μυαλό κάποιου για να πάρεις πληροφορίες. Αν τόλμησες να σκεφτείς ότι μοιάζει με ταινία, όχι δε θα βάλεις καμία σκέψη στο μυαλό του.

Αρχικά, είναι από τα πιο artistically άδεια δωμάτια. Έχει πολύ λίγα πράγματα μέσα, αλλά μου φάνηκαν αρκετά. Δίνει την αίσθηση του παράξενου, που ταιριάζει στο σενάριο. Το οποίο φυσικά κάνει το παιχνίδι να τρέχει πιο άνετα, γιατί δεν έχεις πρόβλημα να βρεις τα στοιχεία του επόμενου γρίφου.

Μια που είπαμε για γρίφους, είναι τυπικοί όλοι, αλλά μου άρεσαν σα ροή. Δύσκολους δεν τους λες, για έμπειρους παίκτες θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι τα πράγματα. Ίσως κολλήσεις λιγάκι σε 1-2 σημεία. Οπότε το προτείνω για λιγάκι πιο νέες ομάδες.

Ωραία ροή, ενδιαφέροντες γρίφοι, όμορφα δωμάτια, αυτά! Καλύτερο για λιγάκι νέους στο άθλημα και όχι πολύ μεγάλες ομάδες, δε θα έχετε τι να κάνετε. 4 περήφανα κομμάτια

Clear

3-4

Shaken,not stirred image

Shaken,not stirred

Όλα τα τυπικά 007 είναι μέσα, με μια απογοήτευση που δεν είχε χρυσό μοντέλο και ποτά. Είναι το λιγότερο αγαπημένο μου δωμάτιο από το ESC. Νομίζω με έχασε στην ατμόσφαιρα, δε με έπεισε το σενάριο και η όλη πλοκή. Έχει διάφορα να κάνεις, από συνηθισμένους γρίφους μέχρι πρακτορικά gadgets. Απλή ροή, εκτός μερικών σημείων που έχεις ίσως πολλά στα χέρια σου και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις (από τον gamemaster?). Το κλασσικό γραφείο σα χώρος, ικανοποιητικά φτιαγμένο. Δε θα ενθουσιαστεί κάποιος μπαίνοντας. Χρειάζεσαι λιγάκι ομάδα για να καλύψεις το χώρο, ήμασταν 3 και ένιωθα ότι αργούμε μέχρι να τα ψάξουμε όλα. Νομίζω πολύ λίγα, αν όχι κανένα, στοιχείο δεν είναι κάπου θαμμένο. Αν βέβαια βρεις ρυθμό δε θα έχεις πρόβλημα. Πολύ τυπικό δωμάτιο, το μόνο τους που το ένιωσα λίγο franchised. Όχι όμως κακό, απλά όχι πολύ ενδιαφέρον.

3 θέλω να του δώσω (τα οποία δεν έχουν hex code 000000, είναι λιγάκι παραπάνω..)

Nothing for MI5

4-5