EscapeClue logo

EscapeClue

Με ένα όνομα που -όχι τυχαία- μοιάζει με του Athens Clue, το EscapeClue Athens βασίζει το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του στην αναζήτηση στοιχείων παντού μέσα στο δωμάτιο. Είναι 3 franchised δωμάτια από εταιρία εξωτερικού, με αρκετά πρόχειρη δουλειά στη διακόσμηση και αισθητική του χώρου σε σύγκριση με τους υπόλοιπους στην Αθήνα. Τεράστιος αριθμός λουκέτων και ελάχιστα βήματα-γρίφοι με ενδιαφέρον. Δεν κρατάει σκορ ή κάτι τέτοιο, απλώς παίζεις για ένα καλό χρόνο με open βοήθειες.

Bunker 83

Το πρώτο δωμάτιο αφορά μια απόδραση απο ένα καταφύγιο μετά απο πυρηνική καταστροφή (αν δεν το κατάλαβες απο την εικόνα δεν ξέρω γιατί προσπαθείς να λύσεις γρίφους).

Δυστυχώς δεν έχω φοβερά λόγια να πω για το δωμάτιο. Αρχίζω με την εμφάνιση. Αισθητικά, ενώ είναι σε σχετικά εύκολη κατηγορία, ένα bunker δεν είναι κάτι εντυπωσιακό εσωτερικά, όμως δεν περνάει καθόλου την αίσθηση. Τα αντικείμενα δεν ταιριάζουν με το χώρο, τίποτα δεν τον διακοσμεί ούτε δίνει εντύπωση πραγματικού bunker. Κάτι ανάμεσα σε έλλειψη κεφαλάιου και σκληρής δουλειάς.

Τώρα, για να είμαι αντικειμενικός, το παιχνίδι αναζήτησης δεν είναι του στύλ μου. Όπως και στο Athens Clue λοιπόν, δεν υπάρχει κάτι που να μοιάζει με γρίφο. Υπάρχουν πολλά κρυμμένα αντικείμενα, σε κάθε γωνία, που εάν τα συγκεντρώσεις όλα βγαίνει ένας κωδικός ή ένα κλειδί. Πάρα πολλά λουκέτα να ανοίξεις οπότε αυτό γίνεται πολλές φορές. Ελάχιστα physical tasks τα οποία είναι κακοφτιαγμένα και δείχνουν πρόχειρα, προσθέτουν τουλάχιστον μια πινελιά διαφορετικότητας.

Λόγω των πάρα πολλών δοκιμών σε λουκέτα, νομίζω >3 άτομα θα κουραστούν να βάζουν κωδικούς. Δε νομίζω οτι μπορώ να του δώσω κάτι περισσότερο σε βαθμολογία (Δες στο παρακάτω).

Too much everything

3-4

Dungeon of Doom

Στο δεύτερο δωμάτιο πρέπει να αποδράσεις μαζί με τον κρατούμενο- φίλο σου στο κελί. Μεσαιωνικό το theme της ιστορίας του dungeon.

Όχι και του δωματίου όμως. Όσο πιο δύσκολο το ζητούμενο, τοσο μεγαλύτερο δείχνει το κενό σε μία αδύναμη προσπάθεια. Αρκετά απο τα ελάχιστα έπιπλα στο δωμάτιο είναι καθαρά σύγχρονα, τα props είναι φτηνά και λίγα ενώ σημεία του χώρου ξεπερνούν και τα όρια του πρόχειρου που γενικά χαρακτηρίζει την προσπάθεια.

Στο ίδιο μοτίβο με το άλλο δωμάτιο, με ακόμα περισσότερα λουκέτα, τα οποία πρέπει να ελένξεις ένα προς ένα κάθε φορα που βρίσκεις κωδικό, που με κάνουν να αναρωτιέμαι αν αντέχεται να πας με λιγότερα απο 5 άτομα. Μία προσπάθεια για τάξη και ροή θα βοηθούσε. Συνεχίζουν να υπάρχουν ελάχιστα σημεία που χαρακτηρίζονται ως γρίφοι και όχι απλή συλλογή αντικειμένων. Νομίζω 3 σημεία είχαν ένα ενδιαφέρον, 4 αν βάλω και ένα με άστοχη εκτέλεση και το ένα απο αυτά είναι σχεδόν όσο άσχετο όσο και αν έβλεπα και ένα μπλέντερ μέσα στο δωμάτιο.

*Σίγουρα δείχνω κακός λέγοντας τα παραπάνω (προς το τέλος είμαι), αλλά είναι πραγματικότητα. Γενικά υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο δουλειάς στα Escape room στην Αθήνα, πολλοί έχουν φοβερή όρεξη να κάνουν αυτό που κάνουν (θα κρατηθώ απο το να ονοματίσω, αλλα διαβάστε με και θα καταλάβετε) και βάζουν μπόλικη δουλειά, χρήματα και μεράκι. Θέλω να δικαιολογούμαι όταν κάνω κακές κριτικές και πιστέυω ότι μετα απο 30+ αυτή τη σιγμή δωμάτια, εδώ δεν έγινε σοβαρή προσπάθεια για ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Too many locks

4-5