Escapepolis logo

Escapepolis

Η ποιότητα σχεδιασμού ξεχειλίζει από το λογότυπο, στη σελίδα, στο χώρο του Escapepolis και μέσα στα δωμάτια. Όλα είναι πανέμορφα, σα σύνολο μάλλον το πιο καλαίσθητο escape room. Με τα 3 τους δωμάτια θέλουν να μας βάλουν σε 3 διαφορετικές ιστορίες. Εάν ψάχνεις χώρους που θα είναι ενδιαφέροντες και πειστικοί για το σενάριο τους, look no further. Το πλεονέκτημα τους είναι ξεκάθαρο. Πέραν αυτού θα συναντήσεις φιλικούς ανθρώπους (και όχι αποκλειστικά ανθρώπους) και αρκετά κλασσικά δωμάτια. Ότι περιμένεις απο τα κλασσικά escape room, με μια πολύ μεγάλη βάση στη διακόσμηση.

Avissos

Στα βάθη του ωκεανού, σε ένα ερευνητικό κέντρο και εσύ πάλι κατάφερες να βρεθείς κλειδωμένος. Μπράβο σου. Να σε δω να βγαίνεις και από δω.

Το avissos είναι πολύ questionable δωμάτιο του Escapepolis. Για άλλους είναι σπουδαίο, για άλλους χαζό, είμαι ανάμεσα προσωπικά. Έχει απίθανη δουλειά στο σχεδιασμό και στα εφέ, καθώς και στο σενάριο. Ο τομέας των γρίφων είναι παράξενος. Πιο αναλυτικά:

Όταν μπεις, θα σε πείσει (το επίπεδο πειθούς είναι νομίζω το πώς τα κρίνω εμφανισιακά). Είναι από τα πιο προσεγμένα δωμάτια, ότι υπάρχει εκεί μέσα είναι απίθανο και δένει με την ιστορία και την πλοκή και όλα. Μπράβο τους απλά. Οι μηχανισμοί που υπάρχουν, οι φωτισμοί και τα αντικείμενα είναι ένα προς ένα. Μονάχα ότι κάποια parts σε αφήνουν να θες περισσότερα..

Στο να παίξεις, είναι δύσκολα τα πράγματα. Οι περισσότεροι που ρώτησα βρέθηκαν κι αυτοί κάπως μπερδεμένοι από την πορεία των βημάτων του παιχνιδιού. Κάπου χάνεσαι (είδες όμως; Το λένε άβυσσο, κολλάει) σε όλα τα στοιχεία και τα λειτουργικά μέρη. Δεν είναι όλοι οι γρίφοι πεντακάθαροι, αν και δε θυμάμαι κάτι καθαρά κακό. Σίγουρα έχει πρωτότυπα στάδια και όχι αποκλειστικά λουκέτα.

Μοναδικό σίγουρα και νομίζω δεν πρέπει να το προσπεράσεις. Ίσως λύσεις λιγότερα από ότι περιμένεις, αλλά σιγά το πράγμα. Είναι καλό παιχνίδι στην τελική.

4 του βάζω, γιατί σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από μέτριο

Weird

2-4

Roswell 1947

Το escapepolis προσπαθεί σιγά σιγά να χτίσει το alien escape room, ξεκινώντας με το avissos, πάμε εδώ και έπειτα στο Cosmos.

Το γενικό σενάριο είναι να ερευνήσεις τι συνέβη με μια κοπέλα, πράγμα που δουλεύει πολύ καλά, καθώς όντως περνάει η ιστορία στην πορεία του παιχνιδιού.

Σα βήματα έχει κυρίως τυπικούς escape room γριφάκια, με αντιστοιχίσεις, συνδυασμούς κτλ. Εμπλουτίζουν το παιχνίδι με μερικά σπουδαία αυτοματιστικά. Είναι τόσο ορθώς ενωμένα με τη ροή που όταν τα έκανα δεν το κατάλαβα καν, βγαίνει φυσικά. Γενικώς ευχάριστα βήματα, με ίσως λιγάκι παραπάνω παρατηρητικότητα από ότι προτιμώ. Κάποια πράγματα απαιτούσαν hints όταν έπαιξα, μου είπαν τώρα άλλαξαν.

Όπως όλες οι δουλειές του escapepolis, σκηνογραφικά δε τους πιάνεις. Άρτιο όλο από την αρχή μέχρι το τέλος, προσεγμένο σε όλες τις λεπτομέρειες. Μόνο οι διαστάσεις του χώρου ίσως σε πειράξουν, αλλά να πας με μικρή ομάδα να το απολαύσεις και περισσότερο.

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, προσεγμένο escape, με βάση στο να προχωράς τα στάδια, αλλά υπάρχει και το backstory από πίσω. Χάνει το 5 γιατί όταν έπαιξα απαιτούσε πολλά hints (δε βαθμολογώ συνήθως στο αργότερα) και γιατί το ένιωσα λίγο μικρό, όχι ότι θα έπρεπε να πειράζει. Δεν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να μεγαλώσει, θα μου άρεσε να είχε περισσότερο χώρο. Πέραν αυτών, άψογο

Decent

2-4

Tyranny

Η ιστορία είναι θα έλεγε κανείς, πολύ κοντά σε ΜΙα γνωστή ταινία (ή βιβλίο) για τη Ζωή Ενός συγγΡαφέα που τον απήγαγε μΙα θαυμάστρια του.

Το κυριότερο που έχω να πω για το δωμάτιο, είναι ότι δείχνει και δίνει την ατμόσφαιρα σε τέτοιο βαθμό, που δε χρειάζεται κάτι ακόμα. Όλα είναι τόσο προσεγμένα, με ελάχιστα περιθώρια να σχολιάσεις κάτι. Σπουδαία δουλειά και μπράβο τους.

Όλη η πορεία του παιχνιδιού είναι από εκεί και πέρα πολύ κλασσική. Λίγη αναζήτηση μέσα στο δωμάτιο, κάποιοι κωδικοί σε λουκέτα, τα τυπικά. Κανένας γρίφος δε θα εντυπωσιάσει, δε θα απογοητεύσει ή δυσκολέψει. Είναι ένα σύνολο βατών βημάτων για όλους.

Οπότε στην τελική, ένα super-polished classic escape room (όταν γίνει η μετάφραση του site, τα μισά θα είναι έτοιμα). Για μένα, απολαυστικότατο παιχνίδι, προτείνω μικρές ομάδες για να μη σπάσει η ατμόσφαιρα, να πάτε με όποιον θέλετε, full score.

Classic

2-4