Exit Now logo

Exit Now

Πριν ή μετά τον καφέ στο γκάζι, ένα δωματιάκι δεν είναι κακό. Το exit now είναι ένα εξελισσόμενο escape room. Ξεκίνησε με κλασσικά δωμάτια (Haunted house, Dracula) και events (Horror Hotel) και στην εξέλιξη του έφτιαξε το Unknown και το VR παιχνίδι του (Cosmos). Δοκιμάζει διάφορα και είναι αρκετά επιτυχές σε όλα του. Είναι αυτό που περιμένεις χωρίς να απογοητεύει ή να εκπλήσει πουθενά, τίμιο. Η ατμόσφαιρα και οι διάφοροι μηχανισμοί δίνουν ωραία γεύση.

Κλασσικά hint όποτε τα χρειάζεσαι, δεν υπάρχουν πόντοι για score.

Dracula's chamber image

Dracula's chamber

Ο κόμης μας είχε αρκετές εκπληξούλες και αποτελεί μάλλον τον καλύτερο οικοδεσπότη του exit now.

Είχε απ’ όλα, ωραίους γρίφους, παρατήρηση, να ελάχιστο ψαχούλεμα και να έχουμε φάει σκόρδο. Ατμοσφαιρικό και αυτό, μεγάλο και απολαυστικό. Είναι πολλά στάδια που μου άρεσαν οι μηχανισμοί αλλά και οι γρίφοι του και το γεγονός ότι πολλά πράγματα ήταν δεμένα καλά με το theme. Δε νομίζω ότι έχω να πω πάρα πολλά, ήταν ένα γενικά, πολύ καλό δωμάτιο, τίμια προσπάθεια και εδώ.

4αδα φυσικά, από λιγάκι έμπειρους παίκτες γιατί δεν είναι από τα ευκολότερα. (Καααλό θα ήταν κάποιος να ξέρει πως παίζεται το σκάκι.)

Classic

3-4

Haunted house image

Haunted house

Στο στοιχειωμένο σπίτι του exit now μπορώ να πω ότι δε φοβήθηκα από το φάντασμα, πέρασα ωραία ψάχνοντας το όμως.

Με πολλά στοιχεία από διάφορες ταινίες τρόμου, το σκοτεινό αυτό δωμάτιο είναι ενδιαφέρον. Η διακόσμηση είναι σε γενικές γραμμές καλή, κάνει προσπάθειες να τρομάξει με τη μουσική κυρίως και η πορεία του παιχνιδιού είναι με μια ελαφρά πρωτοτυπία. Δε μπορώ να το πω δύσκολο, καθώς δεν έχει κάποιο γρίφο που μπορεί να κολλήσει κανείς από σκέψη, αλλά είναι πολλά βήματα που περιλαμβάνουν μηχανισμούς που είναι πολύ σπάνιοι και είναι ωραίο να βλέπεις τόσους σε ένα δωμάτιο.

Γενικά δηλαδή, είναι ένα καλό δωμάτιο, που δεν απογοητεύει ιδιαίτερα, χωρίς να είναι κάπου κάτι το καταπληκτικό νομίζω. Εάν κάποιος δε μπορεί καθόλου τις ταινίες τρόμου, ίσως ενοχληθεί αν πάει με λίγα άτομα, αν και γενικά, δε νομίζω.

Το συνηθισμένο 4 είναι το ιδανικό νούμερο νομίζω και μάλλον ταιριάζει για όλους, καθώς στους τόσους ιδιαίτερους μηχανισμούς, η πείρα δε λέει και πολλά.

Unusual

3-4

Unknown image

Unknown

Θα ήταν ωραίο αστειάκι να μη γράψω τίποτα (καλά ίσως ήταν κρύο, δεν είμαι σίγουρος) αλλά θα γράψω γιατί πρέπει.

Το Unknown είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που προσπάθησε το Exit Now. Η βάση του είναι η ανακάλυψη και ο τρόμος, χειρίζεται το χώρο πάρα πολύ καλά που βοηθά και στους 2 στόχους.

Όπως έχω ξαναπεί, σε μένα δε δουλεύει ο τρόμος, γιατί δεν ψάχνω αυτό σε ένα δωμάτιο, όχι γιατί είμαι ο πιο ατρόμητος τύπος. Άρα ένα σημαντικό μέρος της εμπειρίας, δεν απευθύνεται σε μένα.

Τα σκηνικά του παιχνιδιού φτιάχτηκαν με τρόπο που σε κάνει να χάνεσαι για αρκετή ώρα, σπουδαία δουλειά.

Το παιχνίδι έχει βήματα (ας μην το πω γρίφους), αλλά καθαρά δεν είναι η βάση εκεί. Τα βήματα είναι τα tasks που έχεις να κάνεις και εννοείται έχεις εμπόδια σε αυτό. Ωραία είναι για το σκοπό τους, τα περισσότερα καλύπτουν το “κάτι να κάνεις” χωρίς να είναι κάτι δύσκολο να καταλάβεις. Για μένα καλή τεχνική αυτή για τα δωμάτια τρόμου.

Ολόκληρο το παιχνίδι μου άρεσε, αλλά όχι όσο σε κάποιον που προτιμά τα δωμάτια τρόμου. Όπως σε όλα τα παιχνίδια του είδους, προτείνω μικρές ομάδες. Η προηγούμενη εμπειρία δεν έχει σημασία.

Θα του δώσω 4, γιατί είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και λόγω προσωπικών προτιμήσεων δε μπορώ να του βάλω παραπάνω.

keep calm

2-4