Exit Plan logo

Exit Plan

Πολύ κοντά στο μετρό του Αγίου Δημητρίου, το exit plan προσφέρει 2 δωμάτια. Κινείται στα πλαίσια κλασσικού escape room, και στα 2 δωμάτια. Έχουν κάνει ωραίους χώρους, με αρκετά πράγματα να κάνεις και στα 2, που σε σταματούν απο το συνεχές κλειδί/κωδικός-λουκέτο. Είναι όμως παιχνίδια για τους λάτρεις του κλασσικού, ούτε ηθοποιούς, ούτε τρέξίματα, ήσυχα πράγματα με βάση τους γρίφους. Σε γενικές γραμμές, όπως τα περιμένεις, με βοήθεια επι της οθόνης, ανοιχτά hints κτλ.

Contagion

Σώσε τον πλανήτη από φονικό ιό! Ξέρω, θα σκεφτείς “γατάκια, τα κάνουμε κάθε εβδομάδα αυτά” αλλά λίγη εξάσκηση παραπάνω δεν κάνει κακό! Μπορώ να το περιγράψω τηλεγραφικά ως : τυπικό, κλασσικό, τίμιο escape room.

Σε περισσότερα λόγια:

Ατμοσφαιρικά, έκανε τα απαραίτητα. Ο χώρος δείχνει όπως πρέπει, δε του λείπουν και πολλά. Χρειάζεται περισσότερα για να εντυπωσιάσει, το θέμα δεν είναι εντυπωσιακό από μόνο του βέβαια. Ίσως πάσχει από το πρόβλημα αναλογίας χρήσιμων- άχρηστων πραγμάτων στο δωμάτιο και αλήθεια, μπορεί κανείς να το δει είτε προς τη μία είτε προς την άλλη μεριά. Το προκαλεί ο μεγάλος χώρος νομίζω. Στην τελική, θα έπρεπε να μην απογοητευθείς από το δωμάτιο.

Θα πετύχεις όλο το εύρος βημάτων για να προχωρήσεις. Θα ψάξεις, θα λύσεις, έχει και πράγματα που πρέπει να κάνεις με τα χέρια και πράγματα να συνδυάσεις. Τα πάντα. Κυρίως απλά πράγματα, λόγω του αριθμού των tasks κιόλας, θα έπρεπε να τα πας σε μια συνεχή ροή. Για πολύ έμπειρους, καμία πρόκληση. Για νέους, μια χαρά.

Λόγω διαστάσεων και αναζήτησης αντικειμένων -χωρίς να είναι πολλά αυτά που πρέπει να βρεις- βολεύει να μην είστε και τόσο λίγοι. Αν είστε και νέοι στα παιχνίδια, ακόμα περισσότεροι είναι ανεκτό.

Ωραίο παιχνίδι είναι, με πολύ ωραίο τελευταίο γρίφο, με ωραίο σύστημα πάνω του (αν και τον ήθελα πιο δύσκολο!)

3 κομμάτια, τόσα παίρνουν τα καλά δωμάτια που δεν είχαν ένα κάτι να με ενθουσιάσει

Diverse

4-5

Holy Grail

Κλασσική ιστορία, κλασσικό και το escape room. Περίπου. Ώρα να βουτήξεις το Holy Grail (όχι απο τους Monty Python's)

Ας πω πρώτα για την ιδιαίτερη κατάσταση των γρίφων: Όταν άνοιξε, ήταν πολύ κλασσικό, με τα λουκέτα του παντού. Άρχισε σε ένα σημείο να κάνει updates, προσθέτοντας αυτοματισμούς και μηχανισμούς και τέτοια. Όλες οι αναβαθμίσεις είναι έκτακτες, αλλά φτιάχνουν ένα μοτίβο με υπέροχα καινούρια και συνηθισμένα παλιά και το θες λίγο να αλλάξουν όλα.

Τα βήματα λοιπόν έχουν όλες τις κατηγορίες, από εύκολα συνηθισμένα, απλά και λιγότερο τυπικά μέχρι μερικά πανέμορφα δικά τους. Κάποια με εντυπωσίασαν, κάποια είναι λίγο ξενέρωτα. Το σκηνικό με τα κουτιά με λουκέτα πάντως γίνεται βαρετό στα 100+ δωμάτια, αλλά ο καθένας με τα γούστα του. Επίσης έχει κάποιο ψάξιμο, όχι υπερβολικό, αλλά έχει.

Σκηνογραφικά είναι ωραίο. Μεγάλος χώρος, αν και αν είστε πολλοί δε θα έχετε τι να κάνετε καθώς -όπως τα πιο πολλά- είναι αρκετά γραμμικό. Είναι δωμάτιο που δε χρειάζεται πολλά για να πείσει, το κάνει άνετα. Αξιοποιεί λίγο από το δωμάτιο, αλλά χρησιμοποιείς διάφορα πράγματα με όμορφους τρόπους μέσα σε γρίφους. Δύσκολο να σε ενοχλήσει.

Φαίνεται ότι είναι δωμάτιο που αναβαθμίζετε και η αναβάθμιση του έδωσε το 4ο κομμάτι παζλ. Καλό παιχνίδι, τίποτα λιγότερο από ευχάριστο. Αν γουστάρεις τα κλασσικά escapes, αυτό είναι λίγο καλύτερο.

Decent

2-4