Exit Plan logo

Exit Plan

Πολύ κοντά στο μετρό του Αγίου Δημητρίου, το exit plan προσφέρει 3 δωμάτια.

Σε γενικές γραμμές, όπως τα περιμένεις, με βοήθεια επι της οθόνης, ανοιχτά hints κτλ.

Contagion

Σώσε τον πλανήτη από φονικό ιό! Ξέρω, θα σκεφτείς “γατάκια, τα κάνουμε κάθε εβδομάδα αυτά” αλλά λίγη εξάσκηση παραπάνω δεν κάνει κακό! Μπορώ να το περιγράψω τηλεγραφικά ως : τυπικό, κλασσικό, τίμιο escape room.

Σε περισσότερα λόγια:

Ατμοσφαιρικά, έκανε τα απαραίτητα. Ο χώρος δείχνει όπως πρέπει, δε του λείπουν και πολλά. Χρειάζεται περισσότερα για να εντυπωσιάσει, το θέμα δεν είναι εντυπωσιακό από μόνο του βέβαια. Ίσως πάσχει από το πρόβλημα αναλογίας χρήσιμων- άχρηστων πραγμάτων στο δωμάτιο και αλήθεια, μπορεί κανείς να το δει είτε προς τη μία είτε προς την άλλη μεριά. Το προκαλεί ο μεγάλος χώρος νομίζω. Στην τελική, θα έπρεπε να μην απογοητευθείς από το δωμάτιο.

Θα πετύχεις όλο το εύρος βημάτων για να προχωρήσεις. Θα ψάξεις, θα λύσεις, έχει και πράγματα που πρέπει να κάνεις με τα χέρια και πράγματα να συνδυάσεις. Τα πάντα. Κυρίως απλά πράγματα, λόγω του αριθμού των tasks κιόλας, θα έπρεπε να τα πας σε μια συνεχή ροή. Για πολύ έμπειρους, καμία πρόκληση. Για νέους, μια χαρά.

Λόγω διαστάσεων και αναζήτησης αντικειμένων -χωρίς να είναι πολλά αυτά που πρέπει να βρεις- βολεύει να μην είστε και τόσο λίγοι. Αν είστε και νέοι στα παιχνίδια, ακόμα περισσότεροι είναι ανεκτό.

Ωραίο παιχνίδι είναι, με πολύ ωραίο τελευταίο γρίφο, με ωραίο σύστημα πάνω του (αν και τον ήθελα πιο δύσκολο!)

3 κομμάτια, τόσα παίρνουν τα καλά δωμάτια που δεν είχαν ένα κάτι να με ενθουσιάσει

Diverse

4-5

Dark side of the Elements image

Dark side of the Elements

Δυσκολεύτηκα να μην αρχίσω το review με αναστεναγμό, θα το παίξω χωρίς πολύ συναίσθημα. Σκοπός φυσικά είναι να χρησιμοποιηθούν τα 4 στοιχεία. Το να φοράς επιδέσμους για ρούχα είναι καθαρά προαιρετικό.

Αν έχεις πάει Cursed Willy του Sherlocked Homes δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις. Κατηγορία δωματίου: Γριφοπαίχνιδο με υπερπανέμορφη ατμόσφαιρα. Δεν είναι δωμάτιο με ηθοποιούς, με κυνηγητό, τρόμο, τίποτα τέτοιο. Είναι γρίφοι και tasks, που θα μπορούσαν να είναι σε ένα άψογο πρώτης γενιάς παιχνίδι. Απλώς τυχαίνει αυτό να έχει από τα πιο ερωτεύσιμα σκηνικά στη γή.

Στα βήματα του παιχνιδιού λοιπόν: Διασκεδαστικότατα. Στα τυπικά επίπεδα δυσκολίας, με κάποια σε γνωστά μοτίβα και κάποια πιο ιδιαίτερα. Κανένα σοβαρό παράπονο σε λογική και ροή που κυλάει νεράκι. Όλα όσα έκανες ταίριαζαν με το theme από την αρχή ως το τέλος. Κατά βάση μηχανισμοί, γιατί μόνο έτσι θα κολλούσαν όλα με την ατμόσφαιρα.

Η εικόνα του χώρου με έκαψε τελείως. Από την εκκίνηση εγώ ήμουν καλυμμένος ότι η δουλειά τους τόσο καιρό έπιασε τόπο. Μιλάμε για ένα αισθητικά υπέροχο δωμάτιο, που αλλάζει ελαφρώς στην πορεία του παιχνιδιού και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Απολογισμός; Τι να πω, αλήθεια, είναι του γούστου μου. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που χάρηκα που συμμετείχα. Το δέσιμο των κατασκευών, των tasks και της ιστορίας είναι γεμάτο ομορφιά. Δουλεύει με 2, 3 μου φαίνεται καλύτερο. Φυσικά 5, αέρινα το παίρνει

Decent

2-4

Holy Grail

Κλασσική ιστορία, κλασσικό και το escape room. Περίπου. Ώρα να βουτήξεις το Holy Grail (όχι απο τους Monty Python's)

Ας πω πρώτα για την ιδιαίτερη κατάσταση των γρίφων: Όταν άνοιξε, ήταν πολύ κλασσικό, με τα λουκέτα του παντού. Άρχισε σε ένα σημείο να κάνει updates, προσθέτοντας αυτοματισμούς και μηχανισμούς και τέτοια. Όλες οι αναβαθμίσεις είναι έκτακτες, αλλά φτιάχνουν ένα μοτίβο με υπέροχα καινούρια και συνηθισμένα παλιά και το θες λίγο να αλλάξουν όλα.

Τα βήματα λοιπόν έχουν όλες τις κατηγορίες, από εύκολα συνηθισμένα, απλά και λιγότερο τυπικά μέχρι μερικά πανέμορφα δικά τους. Κάποια με εντυπωσίασαν, κάποια είναι λίγο ξενέρωτα. Το σκηνικό με τα κουτιά με λουκέτα πάντως γίνεται βαρετό στα 100+ δωμάτια, αλλά ο καθένας με τα γούστα του. Επίσης έχει κάποιο ψάξιμο, όχι υπερβολικό, αλλά έχει.

Σκηνογραφικά είναι ωραίο. Μεγάλος χώρος, αν και αν είστε πολλοί δε θα έχετε τι να κάνετε καθώς -όπως τα πιο πολλά- είναι αρκετά γραμμικό. Είναι δωμάτιο που δε χρειάζεται πολλά για να πείσει, το κάνει άνετα. Αξιοποιεί λίγο από το δωμάτιο, αλλά χρησιμοποιείς διάφορα πράγματα με όμορφους τρόπους μέσα σε γρίφους. Δύσκολο να σε ενοχλήσει.

Φαίνεται ότι είναι δωμάτιο που αναβαθμίζετε και η αναβάθμιση του έδωσε το 4ο κομμάτι παζλ. Καλό παιχνίδι, τίποτα λιγότερο από ευχάριστο. Αν γουστάρεις τα κλασσικά escapes, αυτό είναι λίγο καλύτερο.

Decent

2-4