Lockhill logo

Lockhill

Συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα σε αυτή τη λίστα, μάλλον είναι κάτι αρκετά ξεχωριστό. Το σημάντικότερο είναι το θεματικό, τα δωμάτια ακολουθούν μια κοινή ιστορία, αποτελούν τοποθεσίες του χωριού του Lockhill. Υπάρχει μια ασθενής σειρά στην ιστορία οπότε καλό είναι να ξεκινήσει κανείς με την έπαυλη, όχι εντελώς απαραίτητο. Βάση του δεν είναι οι γρίφοι, αλλά η ιστορία και η καταπληκτική αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα της. Πραγματικά το κάτι παραπάνω στην προσπάθεια για theme. Κρατάω τα λόγια μου λίγα, να αφήσω πολλά στην ίδια την εμπειρία.

Δίνονται βοήθειες με 2 τρόπους και τα καλύτερα σκορ είναι στη σελίδα του. Αν πας να είσαι έτοιμος για όλα, γιατί το παιχνίδι αρχίζει πολύ πριν ανοίξεις την πόρτα του δωματίου και ίσως δεν τελειώνει όταν φύγεις. Συμβαίνουν και περιοδικά events πάνω στην ιστορία, ελπίζω να καταφέρεις να πας σε κάποιο.

Lockwood Manor image

Lockwood Manor

Η έπαυλη είναι μια εμπειρία και λιγότερο ένα παιχνίδι. Προτείνω αυτό το mindset για όποιον πηγαίνει. Θέλω να γράψω ελάχιστα, γιατί πρέπει να το ζήσει κανείς. Είναι το βήμα παραπέρα στο να μπεις στην ιστορία. Οι γρίφοι δεν έχουν μεγάλη σημασία και δεν είναι και από τους πιο λογικούς στη λύση, αλλά ο βοηθός του καθηγητή που αναζητάς στο χωριό μπορεί να σε βοηθήσει. Αξίζει να επισκεφτείς το Lockhill αν ψάχνεις για μια μικρή τρομακτική περιπέτεια. Είπα τρομακτική ε; Μπορεί και να είναι.

Να πάτε για μένα λιγότεροι από 5. Τέσσερις ή τρείς, εκτός αν νιώθεις θαρραλέος για να πάτε μόνο δύο. Ίσως βρείτε παρέα εκεί.

Βαθμολογώ με το πόσο ωραία πέρασα. 6/5

Pay attention

3-4

Voodoo shop image

Voodoo shop

Η επόμενη τοποθεσία που βρήκαμε στο Lockhill είναι το μαγαζί με τα βουντού. Μπορεί να μας πρόλαβαν πρώτού αποδράσουμε, αλλά ήταν άξια απόπειρα.

Ενώ έχει αρκετό theme, δε φτάνει σε αυτόν τον τομέα το προηγούμενο, το ξεπερνάει πολύ όμως σε πλοκή. Τα βήματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και μπορεί λίγα πράγματα να χρειάζονται σοβαρή σκέψη, αλλά συνδυασμοί μηχανισμών και απαιτήσεις παρατήρησης το έκαναν για μένα άξιο επίσκεψης. Τα αντικείμενα του δωματίου είναι υψηλής ποιότητας και η γενική διακόσμηση φτάνει και περισσεύει για όλους νομίζω. Η αίσθηση οτι σε παρακολουθούν επίσης δεν έφυγε..

Απότομη αύξηση απαιτήσεων, για λιγάκι πιο έμπειρους και λιγάκι μεγαλύτερες ομάδες, 4 ας πούμε optimum.

Δε χρειάζομαι τίποτα περισσότερο για να χαρίσω το 5 στο μαγαζάκι

Challenging

3-4

Lockhill - The Beginning

Limited time event – Ίσως επανέλθει, αλλά δεν είναι μόνιμα διαθέσιμο

Το γνωστό χωριό Lockhill μέτρησε την τρίτη του ιστορία και έκανε μια υπενθύμιση σε όλους όσους έπαιξαν, γιατί αποκαλείται συχνά το καλύτερο μας escape room. Δύσκολα το ξεχνάς μετά από αυτό.

Το πιο σημαντικό που στο Lockhill ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι η γεμάτη ιστορία πίσω του. Σίγουρα παίζοντας αντιλαμβάνεσαι πολλά για το τι έχει συμβεί εκεί νωρίτερα, αλλά είναι αρκετά; Για ένα απλό escape room, σίγουρα. Όχι για το συγκεκριμένο.

Το νόημα πίσω από το Lockhill – The Beginning είναι ένα: να σε βάλει πιο βαθιά στην ιστορία του. Να ζήσεις για λίγο (πολύ λίγο :( ) ανάμεσα στους κατοίκους που έκαναν αυτό το μέρος λίγο πιο παράξενο. Έχεις την ευκαιρία να δεις τα γεγονότα που έφεραν τα κανονικά παιχνίδια στο σημείο που βρίσκονται. Μοναδικό.

Τι δεν ξέχασε: Lockhill = escape room, #1 priority. Όσο και να είναι παιχνίδι που μοιάζει με ρόλων, όση ελευθερία και να έχεις και ακόμα κι αν δεν αποδράς πρακτικά, το παιχνίδι είναι παιχνίδι με γρίφους και tasks. Χάρηκα πάρα πολύ που παρά το υπέροχο θεατρικό- RPG στοιχείο, βρήκα ένα παιχνίδι γρίφων.

Το Lockhill φυσικά έβγαλε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Οι ηθοποιοί έπαιξαν μάλλον καλύτερα από κάθε άλλον που έχω δει σε αντίστοιχο παιχνίδι (η σύντομη περίοδος εννοείται είναι πλεονέκτημα). Οι γρίφοι ήταν ταιριαστοί και ευχάριστοι και το όλο event ντύνει τα 2 υπάρχοντα παιχνίδια και όσα θα έρθουν. Μας άφησε να γνωρίσουμε με σάρκα και οστά, τα ονόματα που διαβάσαμε παίζοντας.

Τι ψηφίζουμε ως καλύτερο escape room;

Lockhill # Lockhill Lockhill #

5-7