The Mastermind logo

The Mastermind

Από τα νεότερα Venue στη λίστα, άνοιξε μόλις το Σεπτέμβριο του 2016. Το οποίο δε το μειώνει σε τίποτα φυσικά.

Έχει τώρα 2 δωμάτια, με loading ένα 3ο (που μάλλον θα έχει κουνέλια). Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς το Thomas Crown είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Για όποιον είχε πάει στο Fantasy Rooms, έχουν μεταβιβάσει το ένα δωμάτιο εδώ.

Θέλω να σχολιάσω οτι έχουν μάλλον το αγαπημένο μου site, απολάυσε το παρακαλώ

Πάμε στα review!

Sin City

Το δωμάτιο έχει τον τίτλο από ένα γνωστό graphic novel- ταινία, δεν έχει κάποια σχέση όμως, μην περιμένεις αυτό. Από την άλλη να περιμένεις να έχουν γίνει άσχημα πράγματα εκεί.

Φοβάμαι να πω για το πώς μπορεί να ξεκινήσει. Σπάει λίγο τον 4ο τοίχο θα έλεγα σε ταινία. Πάει λίγο πιο πέρα. Σε ντύνει λίγο παραπάνω. Πολύ πλούσια έναρξη όταν την κάνουν.

Με τη 2η φορά που πήγα (ναι κάνω και τέτοια) είχαν κάνει αλλαγές που έντυναν πολύ το παιχνίδι με στοιχεία σεναρίου. Τα πιο πολλά πράγματα είναι δεμένα με την πλοκή και δε δείχνουν τυχαία. Σαν παιχνίδι είναι αρκετά ελαφρύ βέβαια, και κρίμα. Περισσότερα: Πως παίζει: Οι γρίφοι είναι απλοί και νομίζω λίγοι. Σε μία ok ομάδα δε θα αποτελέσει πρόκληση. Έχει κατά βάση, απλά πράγματα να κάνεις. Παραείναι απλά για μένα και ενώ σε σημεία είναι τυπικό, ελάχιστα είναι βαρετά και ελάχιστα ενδιαφέροντα. Θέλουν κάποια βήματα λίγες πινελιές από πάνω.

Πως δείχνει: καλό, αλλά σίγουρα μικρός χώρος. Σα διαστάσεις δηλαδή το 2 δείχνει έκτακτο νούμερο για παίκτες. Έχει όπως είπα στοιχεία που είναι ωραία από δω κι από εκεί, αλλά λίγα, αν και κάνει ένα έκτακτο απροσδόκητο εφέ.

Τώρα (είπαμε με τη νέα επίσκεψη) το βρίσκω ένα παιχνίδι που προσπαθεί, βελτιώνεται, έβαλε από πίσω έντονο background, αλλά το game δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί που πρέπει. Δεν είναι πολύ μακριά, με απογοητεύει όμως να βρίσκω τελείως χαζά βήματα, σε ένα escape που υποσχέθηκε τόσα πολλά στην αρχή και δέθηκε τόσο καλά με την ιστορία. Αξίζει μια επίσκεψη και θα μπει περήφανα στα recommended για ζευγάρια (ελπίζω να ήξερες ότι το έχω αυτό).

easy

2-4

Follow the white rabbit

Με την καλύτερη πόρτα δωματίου ever, χάρηκα να δω ένα παιχνίδι με ηθοποιό που δε σε τρομάζει στο Mastermind. Σπάνια συμβαίνει (εκτός του Exodus).

Χωρίς πολλά για εισαγωγή, το παιχνίδι είναι 90% με τι διάθεση πας και πόσο θα ταιριάξεις με τον/την ηθοποιό ( γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι και πάνω από ένας). Είναι ένα μικρό ταξίδι στη μαγική χώρα και δε μοιάζει πάρα πολύ με τυπικό escape.

Τα σκηνικά είναι όμορφα και in-theme. Κάποια σημεία είναι ιδιαιτέρως καλαίσθητα και φαίνεται η δουλειά τους. Βέβαια η θεματική είναι τέτοια που είναι αδύνατο να σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, είναι όμως πολύ άξια προσπάθεια.

Το παιχνίδι έχει γρίφους και tasks τα οποία δεν είναι ιδιαιτέρως σημαντικά ή περίπλοκα. Κυρίως είναι εκεί για να έχεις κάτι να κάνεις σε αυτό το μέρος και δε νομίζω ότι αν περάσεις καλά φταίνε αυτά.

Το acting είναι αυτό που θα θυμάσαι. Αν σου αρέσει, όπως έγινε με εμένα, όλα ντύνονται με ένα πολύ διασκεδαστικό σεντόνι και περνάει όλη η εμπειρία χαρούμενα. Αν πας όμως χωρίς διάθεση να περάσεις ευχάριστα ή πας για να λύσεις και να βγεις, δεν θα κερδίσεις τίποτα από το παιχνίδι του λαγού. Να σχολιάσω ότι δεν είναι η χρονική διάρκεια που με έκαναν να τοποθετώ το χαρακτήρα σαν κέντρο, αλλά η θεματική και ο ρόλος του/της.

Journey on

3-4