Secret Rooms logo

Secret Rooms

Ήθελα πολύ να μην είναι εύκολο να τους βρεις (SECRET? E?) αλλά ποτέ οι ιδέες μου δεν είναι καλές.. Προσωπική δουλειά των ιδιοκτητών κι εδώ, με προσπάθεια για μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους γρίφους. Σοβαρή δουλειά στο αίσθημα και την έλλειψη του κλασσικού λουκέτου. Πραγματικά η προσπάθεια τους να μη χρησιμοποιήσουν το πιο κλασσικό εργαλείο είναι άξια συγχαρητηρίων. Κάνεις 100 πράγματα, που λειτουργούν σαν έκθεση του πώς να κάνεις κάτι διαφορετικά. Το ίδιο και με την αφαίρεση της οθόνης για hints. Ένα δωμάτιο τρόμου με νεκρά ορφανά που δε λένε να φύγουν και ένα περιπέτειας με νεκρούς φαραώ που δε τους αφήνουμε ήσυχους. Τα dead theme παντού, οπότε έχουν και ένα 3ο δωμάτιο σεξοκωμωδία για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα.

The Forbidden Tomb

Λοιπόν, αρχίζω με τη διαφήμιση τους: Τέλος τα λουκέτα. Καλά, έχουν 1, δεν είναι άψογοι, αλλά μπράβο τους που τα αφαίρεσαν σχεδόν από την εξίσωση, δεν τα λες και την πιο θεματική επιλογή. Έχει στηθεί ένα δωμάτιο (να πω καλύτερα τύμβος;) με θέμα την αρχαία Αίγυπτο, και ως σωστοί αποδράστες/τυμβωρύχοι πρέπει να το ψάξουμε από άκρη σε άκρη. Ο τύμβος (τελικά θα το πω) ήταν μια ευχάριστη αλλαγή, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του δουλεύει λιγάκι διαφορετικά από τα συνηθισμένα, κομμάτι αυτού, η απουσία λουκέτων καθώς και αρκετή σκέψη στους γρίφους, καθώς 1-2 περιέχουν περισσότερη λογική και λιγότερη αντιστοίχηση -όπως συνήθως- και αυτό που ψάχνεις δεν είναι ο αριθμός του λουκέτου. Από εκεί και πέρα, έβαλαν ένα σχεδόν αδύνατο στόχο, ο οποίος ήταν να φτιάξουν πλήρως ατμόσφαιρα τάφου, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη δουλειά στην εμφάνιση. Υποψιάζομαι έκαναν ότι καλύτερο μπορεί να γίνει χωρίς να ξεφύγουν σε κόστη, αν και δε μπορώ να πω ότι το ένιωσα εντελώς, δείχνει κάτω του μετρίου σε σημεία, αλλά ήταν ο στόχος πολύ ψηλά, όχι η προσπάθεια και γι'αυτό δεν κατηγορούμε στο ελάχιστο.

4 κομματάκια σε χρώμα πάπυρου, και νομίζω είναι κατάλληλο για τους πάντες και κάθε παρέα, δεν προτιμώ 6άδες ποτέ βέβαια

**το δωμάτιο δεν είχε λουκέτα, είχε όμως 2 το review, μπορείς να τα βρεις;

Challenging

3-4

Orphan

Τρόμος χωρίς νεκρά παιδάκια γίνεται; Συμφώνησαν και στο secret rooms ότι είναι ο μόνος τρόπος και έφτιαξαν το ορφανό τους.

Το παιχνίδι όπως κάνουν εκεί, κόντρα στα λουκέτα και τις οθόνες για hints. Έχει αρκετό τρόμο, ο οποίος αποτελείται από περισσότερα πράγματα από απλά jump scares (όχι ότι του λείπουν). Αλλού χάνει.

Η πορεία της ιστορίας είναι ενδιαφέρουσα αν την παρατηρείς. Το παιχνίδι κυλάει με μια σειρά ωραίων γρίφων με διάφορα είδη. Δυσκολεύει όσους έχουν παίξει άπειρα escape rooms γιατί σε βάζει να βρεις έναν τρόπο να προχωρήσεις που δεν περιλαμβάνει κωδικό. Οπότε πρέπει να μπεις αρκετά στο μυαλό του ορφανού. Τα περισσότερα σημεία είναι καλοφτιαγμένα, κάποιο ίσως έχεις ξαναδεί και 1-2 πραγματάκια κάπως μπερδεύουν, αλλά whatever.

Σχεδιαστικά είναι έτσι κι έτσι. Ενώ δουλεύει άριστα ο χώρος ώστε να σε φοβίσει στην αρχή, οι διαστάσεις του δωματίου είναι κάπως, μικρές ομάδες να είστε. Θα βρεις σημεία να παραπονεθείς, δεδομένου ότι δε λύνεις/τρομάζεις.

Έχει τα πολύ καλά του στα βήματα, αν και έχει και λίγο παραπατήματα. Έχει τα εξαιρετικά του στην ατμόσφαιρα και το σχεδιασμό, έχει και τις προχειρότητες. Νομίζω είναι ένα υπέροχο δωμάτιο, που δε σε αφήνει να το αγαπήσεις λόγω αντιφάσεων. Από τα λίγα δωμάτια που ένιωσα τρόμο, από τα πολύ καλά στα ενδιαφέροντα παζλ.

Ξέρω, είναι πολύ mixed review, αλλά θετική είναι η εικόνα μου για το δωμάτιο τελικά. 4 θέλω να του δώσω και κρίμα που είχε τόσα στοιχεία για να του δώσουν το 5. Στο επόμενο!

Creative

2-3