SirLock's House logo

SirLock's House

Από τα παλιότερα στην Αθήνα και φαίνεται, με καλό τρόπο. Θυμίζει τα παιχνίδια στον υπολογιστή περισσότερο από κάθε άλλο νομίζω, με την αναζήτηση και τη σκέψη σε φοβερή αναλογία. Ειδικά η τρίτη δουλειά τους, το Murder, ξεπερνά τις προσδοκιες σε κάθε τομέα εμφάνισης και δεσίματος με την ιστορία. Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους στα Εξάρχεια, με 3 δωμάτια με υψηλή ποιότητα και φοβερή εξυπηρέτηση. Ένα ακόμη παιχνίδι στον Πειραιά, άλλος χώρος, εξίσου όμορφος και προσεγμένος.

Μηχανισμοί και καλά props σε όλα τα δωμάτια, τα οποία σχεδιάστηκαν από τους ίδιους. Hints απλόχερα, σωστά δωσμένα, με διάφορους τρόπους.

(Τα 2 πρώτα, Da Vinci και ο Τιτανικός, μας έφυγαν!)

A! και πλέον είναι ένα με το Exodus!

Murder on Baker street image

Murder on Baker street

Escape room, δεν είναι. Γιατί; Ούτε σε δωμάτιο είσαι, ούτε να αποδράσεις ψάχνεις. Ότι κι αν είναι, είναι σπουδαίο. Η αγάπη τους για παιχνίδια μυστηρίου είναι διάχυτη.

Μόλις το δεις, παίρνεις τα πρώτα clues για το τι έρχεται. Ατμόσφαιρα το 100%, σκηνικά που κάνουν το χώρο ακριβώς όπως θέλουν και σε βάζουν βαθιά στην ιστορία. Πουλάνε την υπόθεση - που σου διηγούνται πριν ξεκινήσεις- όσο καλύτερα μπορούν.

Δύσκολα τα πράγματα στους γρίφους. Είναι αρκετοί, είναι πολλών ειδών και θέλουν και μυαλό και παρατηρητικότητα. Καθόλου -ή σχεδόν- σειριακοί, πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν παράλληλα. Θα δυσκολευτείς σε τουλάχιστον έναν ή δύο, οπότε η βοήθεια της αστυνομίας θα φανεί πολύ χρήσιμη. Θα δεις τι εννοώ.

Ο ενθουσιασμός μου βγαίνει απλό το ότι είναι αυτό που ψάχνω εγώ στην ψυχαγωγία μου. Υπάρχει σενάριο έντονα δεμένο με το δωμάτιο και ο σκοπός είναι να εξιχνιάσεις το έγκλημα, όχι να βγεις από το δωμάτιο. Το κάνει με πολύ όμορφο τρόπο και μπράβο του.

Λόγω της συγκέντρωσης στην ιστορία, 4 ή 5 άτομα είναι μια χαρά, όχι παραπάνω. Παρακάτω δε θα τολμούσα. Είναι ικανοποιητικής δυσκολίας, όχι για αρχάριους.

Όπως έχω πει, η βαθμολογία δείχνει πόσο καλά πέρασα, 6 στα 5 είναι λίγα, αλλά ας πούμε ότι δίνω full points+

Very tough

3-5

the Last Case

Disclaimer: Το δωμάτιο το επισκέφτηκα όταν βρισκόταν σε αρχικό στάδιο, με τους GM στο δωμάτιο. Άρα δεν έχω την ορθή εικόνα του δωματίου καθώς δε δούλευε σωστά η ατμόσφαιρα και από τότε έχουν αλλάξει στοιχεία.

Κατάφερες να μπεις στο γραφείο του Μοριάρτι (στον Πειραιά ήταν btw) και ψάχνεις να βρεις ότι προλαβαίνεις. Ακούγεται κλασσικό ε; Είναι όμως καινούριο δωμάτιο, που του δίνει πολύ ενδιαφέρον.

Η βάση του παιχνιδιού είναι σε γρίφους, οι οποίοι παίζουν σε πολλές ιδέες, για να πιάσουν όλο το κοινό. Είναι ικανοποιητικά δύσκολοι αυτοί που είδα και ευτυχώς λείπει η ατελείωτη σειρά από λουκέτα, που μετά από τόσα χρόνια, ας κοπούν. Φροντίζει να μη βαρεθείς, κάνοντας τα tasks διαφορετικά κάθε φορά. Είναι παιχνίδι που θέλει συνολική σκέψη και καλό inventory, να θυμάσαι τι έχεις ακόμα διαθέσιμο.

Η ατμόσφαιρα είναι ο τομέας που μου είναι δύσκολο να μιλήσω, λόγω των συνθηκών. Νομίζω ότι θα είναι τίμιο, με διακόσμηση προσεγμένη (αυτό το είδα όντως) και οι κατασκευές είναι σίγουρα καλοστημένες.

Συνολικά; Είναι ένα μοντέρνο κλασσικό δωμάτιο. Κλασσικό γιατί βασίζεται σε σκέψη και λόγω του θέματος πάει προς τα εκεί. Μοντέρνο γιατί δεν είναι η χαρά του lock pick και όσο και να έμαθες να ανοίγεις λουκέτα με απατεωνιές, εδώ έχει μηχανισμούς. Δε γίνεται να θέλουμε να λύσουμε γρίφους και ο άλλος να spamάρει κωδικούς, ο ένας παίζει και ο άλλος το βιολί του(καλά, το βιολί του ίσως να είναι και ok)! Εγκρίνω και ξαναεγκρίνω, το θέλαμε αυτό το δωμάτιο.

5 διστακτικά, γιατί ήταν playtest και είναι περίεργο το review σε τούτα..

Classic stuff

3-5