The Box logo

The Box

Οι γρίφοι αρχίζουν απο το χωλ! Το The Box έχει 4 δωμάτια που προσφέρουν διαφορετικά πράγματα και δουλεύουν και στην ατμόσφαιρα ταινίας και στην ποιότητα γρίφων. Το κάθε ένα σε διαφορετικό στυλ, με βάση όμως την interactive γωνία, πολύ όμορφη δουλειά στον ήχο, τη σχεδίαση και σε πολλά στάδια του παιχνιδιού ξεχνάς ότι είναι παιχνίδι και ζεις την ιστορία. Εμφανής ύπαρξη γούστου σε όλα τα δωμάτια και όσο φτιάχνει νέα βελτιώνει και τα νέα και τα παλαιώτερα.

Σχεδιασμένο απο τον ιδρυτή του, οπότε δεν υπάρχει όμοιο του. Υπάρχει point system, σκοράρεις ανάλογα με την ταχύτητα ολοκλήρωσης και τον αριθμό hint που θα χρειαστείς (και τις κωλοτούμπες που θα κάνεις).

The Museum Box image

The Museum Box

Μία διασκεδαστικότατη ληστεία. Έχεις αίσθηση σκοπού, που προσθέτει στην όλη εμπειρία, την απόκτηση του εικονιζόμενου τουβλακίου! Props, αντικείμενα με νόημα και γρίφοι σε τυπική δυσκολία, δροσιστική πρωτοτυπία. Το μουσείο είναι διαδραστικό και θα δείς οτι δεν σε αφήνει να βαρεθείς. Kάποια δουλειά στην εμφάνιση χρειάζεται, ειδικά για τους λάτρεις της αληθοφάνειας.

Μια χαρά για καινούριους, δεν είναι απο τα πολύ δύσκολα, δέχεται κάθε αριθμό ατόμων.

4 Χρυσά πάζλ γιατί είναι απολαυστικό (και ασορτί με το κομμάτι Lego).

Decent

3-4

The Haunted Box image

The Haunted Box

You spookey little d*** Μάλλον όποιος πήγε μαντεύει τι θέλω να γράψω. Mood? check Γρίφοι? check Αξέχαστο? check Πρόκληση? check Επίσης μια καλοστημένη παράσταση. Οι γρίφοι δεν θα απογοητεύσουν κανέναν, θα δυσκολέψουν και τους καλύτερους. Δουλεύουν λίγο πιο πρωτότυπα απο τα περισσότερα που έχω δεί ώς τώρα. Το δωμάτιο εμπνέει όσα πρέπει για ένα στοιχειωμένο δωμάτιο και οι εκπλήξεις είναι αρκετές. Για ικανούς παίκτες, οπωσδήποτε. 5 Μαύρα παζλ για την ποιότητα γρίφων και τρόμου.

Challenging

3-4

Temple box image

Temple box

Το μαστίγιο δεν περιλαμβάνεται, προαιρετικά, φέρνεις δικό σου.

Τόσο κοντά σε Indiana Jones, δεν πάει άλλο δωμάτιο. Τα σκηνικά εκπληκτικά και όπως και κάθε στοιχείο του ναού είναι όπως το θες. Πρακτικά δηλαδή, θα σε εκπλήξει το πόσο είναι όλα όπως τα περιμένεις. Απο το σενάριο, στους γρίφους και τα props, όλα είναι πιστά στο υλικό που ξέρεις.

Είναι απλώς απολαυστικότατο, σίγουρα ένα απο τα ομορφότερα δωμάτια που έχω παίξει. Θα ψάξεις, όχι σε συρταρια και κάτω απο καρέκλες, αυτα τα κάνεις παντού. Θα λύσεις γρίφους, όχι απο τους ξενέρωτους αντιστόιχησης, εδω είναι ένα κομματάκι πιο ενδιαφέρον. Θα παίξεις ενεργά, όχι τρέξιμο, αλλά δεν είναι δωμάτιο που λύνεται απο μια γωνία.ε

Μπορεί να το ήθελα μεγάλο, γιατί έχω συνιθήσει γιγάντιους ναούς, αλλά, τηρεί το όνομα του, Temple Box το λένε. Ο χώρος είναι για αυστηρά μέχρι 4 άτομα, θα αντιπρότεινα να πάνε περισσοτερα. Οι γρίφοι του όλοι σε επίπεδο που πρέπει να σκευτείς λιγάκι και καθόλου τυπικοί για escape room. Για video game, ίσως περισσότερο. Οπότε ας έχεις μια ομάδα ελαφρώς έμπειρη.

Να σχολιάσω και το εξής. Έχει επίπεδα δυσκολίας, τα οποία είναι άψογα στημένα μέσα στο παιχνίδι. Εννοείται προτείνω το πιο δύσκολο στους έμπειρους, αλλά μη φοβηθείς και τα υπόλοιπα, δε στα δίνει και στο χέρι όλα.

Κάτι κοντά στα 6 στα 5 μου φαίνεται μια χαρά για βαθμολογία.

Challenging

3-4

The Time box image

The Time box

Ένα μικρό ταξιδάκι στο χρόνο, μια ωρίτσα, για το καλό ρε παιδί μου. Το Time Box είναι αρχικά σε άλλη τοποθεσία από το υπόλοιπο The Box, μάλλον λόγω παρεμβολών στο χωροχρόνο.

Το παιχνίδι ξεκινά με θεματικό τρόπο, οπότε να πας έτοιμος. Η όλη πορεία του παιχνιδιού, ο σκοπός και η πλοκή είναι καλή και δίνει ένα νόημα σε ότι κάνεις. Σε εμφάνιση, η δουλειά είναι λίγο τυπική σε σημεία, σπουδαία αλλού (ή μήπως άλλοτε; Ταξίδι στο χρόνο ντε). Ίσως πάσχει από περιττά props –ένα συγκεκριμένα πολύ χαριτωμένο, αλλά πολλοί το λυπούνται, παρακαλώ μην παίζεις με όοοολα όσα βρεις εκεί μέσα- και μια ελάφρυνση θα του έκανε καλό. Μερικές κατασκευές όμως είναι άξιες συγχαρητηρίων.

Στους γρίφους όμως εγώ ενοχλήθηκα. Το Box δε μας κάνει παράλογα πράγματα, οπότε μη φοβάσαι αυτό. Ενοχλήθηκα γιατί έχει αρκετούς γρίφους που θέλουν λίγο έμπνευση ή παρατηρητικότητα επιπέδου στοχαστή- φιλοσόφου. Ενώ κανένας τους δεν είναι κακός, βασίζονται στο να μυριστείς κάτι. Δεν είμαι κατά της δημιουργικής σκέψης, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται μια κατεύθυνση. Γιατί; Γιατί αρχικά η ηρεμία και ο χρόνος που θες δεν υπάρχει και δεύτερο και σημαντικότερο, θα βρεθείς στο χαζό σημείο να περιμένεις hint για να προχωρήσεις επειδή δεν ξέρεις τι να κάνεις. Όταν είσαι στη μέση της λύσης ενός γρίφου, είναι αλλιώς, νομίζω. Εννοείται δεν έχει μόνο τέτοια, έχει και γρίφους παρατηρητικότητας και σκέψης και λίγο τεχνολογία και λίγο μαγεία, μια χαρά. Α, και ένα υπέροχο βήμα (μη τα λέω όλα γρίφους) που έγινε από τα αγαπημένα μου.

Αυτά με τις γκρίνιες μου. Συνολικά νομίζω ότι είναι διασκεδαστικότατο, απλώς όχι άψογο. Κυρίως το εκφράζω έτσι, γιατί μετά το Temple Box, ανέβηκαν τα expectations. Μην αποτρέψω κανέναν να πάει, απλώς θα χρειαστείς σίγουρα hint, μη νιώσεις άσχημα (εμένα με ενοχλεί που είμαι περίεργος). Για όλα τα επίπεδα παικτών και αν είναι και διαφορετικών επιπέδων ακόμα καλύτερα. Δεν είναι για κλειστοφοβικούς. Υπάρχει κομμάτι του παιχνιδιού, που δε μπορούν να το παίξουν. Ρωτήστε τους αν θέτε.

4? Κομμάτια. Αναποφάσιστος, γιατί με πείραξαν τα πολλά hints που προκύπτουν, αλλά από την άλλη δεν του αξίζει παρακάτω, θα ήταν άδικο.

Super creative

3-4